Plastifikacija i lakiranje

Plastifikacija i bojenje spadaju u površinsku obradu koja omogućuje oblikovanje traženog izgleda metalnih proizvoda te povećava njihovu dugotrajnost zbog stvaranja zaštitnog površinskog sloja koji štiti metal od korozije.

Velika je prednost finaliziranje proizvoda na jednom mjestu, kada izrada metalnih konstrukcija i dijelova počinje i završava na istoj lokaciji. Neprekidni i kratki proizvodni lanac smanjuje samu cijenu proizvodnje, a time i konačnog proizvoda te se povećava kvaliteta izrade.

Naša tvrtka omogućuje upravo ovakvu proizvodnju jer osim osnovne izrade metalnih dijelova, nudi i uslugu plastifikacije i bojanja na jednom mjestu, s garancijom kvalitete i izvrsnosti obrađenih proizvoda.

Plastifikacija je postupak nanošenja plastičnog praha na metalnu površinu. Osim zaštite od korozije, plastifikacijom površina dobiva otpornost na toplinu i abraziju. Spektar boja koji se može koristiti u plastifikaciji je gotovo neograničen i otvara prostor za širok izbor konačnog izgleda proizvoda. Izbor boje nadopunjuje se i izborom više ili manje hrapave površinske strukture. Uz to, plastifikacija zadovoljava suvremene ekološke standarde.